"Μηλέικα Νέα"

Τήνος, Μήλος, Πάρος, Αμοργός, Χίος και άλλα ελληνικά λιμάνια πρόκειται να φιλοξενήσουν κάποια από τα πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου από του χρόνου αλλά και το 2023, μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας, αφού οι εταιρείες αυτές δεν επικεντρώνονται μόνο στη ζωή μέσα στο πλοίο, αλλά στην εμπειρία που ζουν οι ταξιδιώτες στον κάθε προορισμό.

Η Tradewind Voyages, που έχει στην κατοχή της το ψηλότερο και άκρως εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Golden Horizon, ανακοίνωσε ότι από τον Μάιο έως Οκτώβριο του 2022 το πλοίο θα έχει έδρα στη Μεσόγειο και η σεζόν του θα ξεκινήσει στην Πάλμα της Ισπανίας τον Μάιο και θα τελειώσει στον Πειραιά τον Οκτώβριο. Τρεις είναι οι νέες προσθήκες στα δρομολόγια της, η Δυτική Μεσόγειος, η Κεντρική και η Ανατολική, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τα προγράμματα της θα περιλαμβάνουν 22 διαφορετικά ταξίδια, ανάμεσα τους 8ήμερα στα ελληνικά νησιά, με τιμές που ξεκινούν από 5.500€ η δίκλινη καμπίνα και φτάνουν και τις 16.000€.

Για τη θερινή σεζόν του 2023, η Emerald Cruises ανακοίνωσε ότι φέρνει στην Ελλάδα το 5άστερο υπερπολυτελές superyacht Emerald Sakara, με 2 δρομολόγια. Ένα 15ήμερο από τον Πειραιά στην Κωνσταντινούπολη με θέμα τη Μαύρη Θάλασσα και στάση στη Μύκονο και ένα 22ήμερο με θέμα «Discover the Greek Islands», που θα κάνει το ίδιο δρομολόγιο, με επιπλέον ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος και στάσεις στην Πάτμο, το Κουσάντασι, την Αλικαρνασσό, τη Ρόδο και την Αμοργό. Οι τιμές για την 15ημερη κρουαζιέρα ξεκινούν από 7.000€ το άτομο.

H Azamara Cruises, μια εταιρεία boutique πολυτελών κρουαζιεροπλοίων, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους προορισμούς, ανακοίνωσε ότι εντάσσει από το 2022 και για πρώτη φορά την Τήνο στα δρομολόγια της, προσφέροντας στους καλεσμένους της ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα. Με το πλοίο Azamara Onward, η στάση στην Τήνο θα έχει γαστρονομικό ενδιαφέρον, αφού εκεί θα τους περιμένει ένας γνωστός Έλληνας σεφ, που θα τους μυήσει στην τοπική κουζίνα σε ένα γεύμα με φαγητό και κρασί. Πρωταγωνιστές θα είναι τα διάσημα τοπικά τυριά, όπως η κοπανιστή Τήνου, αλλά και τα κρασιά από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μαυροτράγανο, καθώς και άλλα προϊόντα που παράγει το νησί. Στο ίδιο δρομολόγιο που ξεκινά από τον Πειραιά περιλαμβάνει ακόμη τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ρόδο και το Κουσάντασι της Τουρκίας. Η 8ήμερα κρουαζιέρα ξεκινά από 2.000€ το άτομο.