"Μηλέικα Νέα"

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Μήλο για την Μεγάλη Γιορτή των Ιερών Κατακομβών. Η βουλευτής παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, όπου τελέσθηκε τρισαρχιερατικός εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεόφιλ. Επισκόπου Κεράμων κυρίου Βαρθολομαίου, συγχοροστατούντων, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κυρίου Χρυσοστόμου και Σύρου και Μήλου κυρίου Δωροθέου.

Η Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη για τα θέματα υποδομών του νησιού καθώς και για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν. Στη συνέχεια, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε στελέχη και μέλη της ΔΗΜΤΟ Μήλου και συζήτησαν για λύσεις σε θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους νησιώτες της Μήλου.

monogiou serifos 0622

Έπειτα, η Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Κίμωλο, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Μήλου-Κιμώλου κ. Κώστα Μακρή. Η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κιμώλου κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη, τον Αντιδήμαρχο Κιμώλου κ. Τάκη Σάρδη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ροζάνα Λογοθέτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν τα έργα υποδομών του νησιού καθώς και ζητήματα καθημερινότητας στο νησί της Κιμώλου. Η Κατερίνα Μονογυιού συνομίλησε με κατοίκους του νησιού και κατέγραψε τους προβληματισμούς τους.

Τέλος, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού περιόδευσε στην Σέριφο, όπου επισκέφτηκε την Μονή των Ταξιαρχών και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ρεβύνθη για τα τρέχοντα θέματα του νησιού και συζητήσαν λύσεις για αυτά. Στη συνέχεια, η βουλευτής συνομίλησε με επιχειρηματίες του νησιού στην Άνω Χώρα και το Λιμάνι για την φετινή τουριστική σεζόν και για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Η Κατερίνα Μονογυιού συνάντησε και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Σερίφου και συζήτησαν για πρωτοβουλίες που δύναται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των νησιωτών της Σερίφου.

monogiou rally aigaiou 2022

«Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου να περάσει και από τις Κυκλάδες»

Στην Τελετή Απονομής των κυπέλλων του 59ου Ράλλυ Αιγαίου παρέστη η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και η κ. Μονογυιού απένειμε το βραβείο στο σκάφος που νίκησε στην κατηγορία των Sport, το «Water Gipsy» με κυβερνήτη τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννη Μαραγκουδάκη. Κατά τη διάρκεια της Τελετής η βουλευτής Κυκλάδων πρότεινε στον κ. Μαραγκουδάκη το 60ο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο θα είναι και επετειακό, να περάσει και από νησιά των Κυκλάδων.  

«Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ο μακροβιότερος αγώνας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πρώτη διοργάνωση διεξήχθη το 1964 όταν, μία παρέα φίλων της ιστιοπλοΐας, πρότειναν τις βόλτες τους στο Αιγαίο να τις κάνουν αγώνα. Το 1964 είχε έναν σταθμό και αυτός ήταν το νησί της Σύρου. Του χρόνου η διοργάνωση συμπληρώνει 60 χρόνια αγωνιστικής δράσης και προσφοράς στο Αιγαίο και τα νησιά του. Νομίζω ότι, με αφορμή αυτή την επέτειο, θα πρέπει να περάσει και από τα νησιά των Κυκλάδων», υπογράμμισε η κ. Μονογυιού.

monogiou rally aigaiou 2022a

Στην κατηγορία Performance νικητής ήταν το σκάφος «PEGA» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι αγωνίστηκαν. Για εμένα είναι όλοι νικητές γιατί απόλαυσαν το αγαπημένο τους άθλημα στο Αιγαίο Πέλαγος, έναν θαλάσσιο στίβο, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους για ιστιοπλοΐα. Επίσης, συγχαρητήρια και στα πληρώματα που βρέθηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου, στις κατηγορίες Performance και Sport. Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν στον Π.Ο.Ι.Α.Θ. και στον δραστήριο πρόεδρο του κ. Μαραγκουδάκη που είναι η ψυχή της διοργάνωσης», τόνισε η κ. Μονογυιού.  

Το «παρών» στην Τελετή Απονομής έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας