"Μηλέικα Νέα"

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημέρωση των μελών των ομάδων υποστήριξης των λυκείων 18 νόμων της χώρας σε σχέση με την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου τα μέλη της ομάδας υποστήριξης του ΕΠΑ. Λ. Μήλου ενημέρωσαν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σχετικά με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τη χρήση της εφαρμογής.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ξεκινούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα στα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' τάξης. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και μαθήματα για τις άλλες τάξεις του σχολείου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 10 Απριλίου.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ξεκινούν τα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές του σχολείου μας.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθούν σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα . Το ακριβές πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί στα e-mail των κηδεμόνων των μαθητών, που δηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, από τους καθηγητές των μαθημάτων.

Στο email που θα λαμβάνουν από κάθε καθηγητή, θα υπάρχει και ένα link(σύνδεσμος) το οποίο θα οδηγεί στην τάξη του! Οι μαθητές αρκεί να πατήσουν στο σύνδεσμο, να δώσουν το όνομα και το email τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Απαραίτητος εξοπλισμός είναι ένας υπολογιστής (ή tablet ή κινητό), ένα μικρόφωνο, μια συσκευή εξόδου ήχου (ηχεία ή ακουστικά) και σύνδεση internet. Προαιρετική είναι η χρήση κάμερας.

Προτείνεται η όλη διαδικασία να γίνει μέσω υπολογιστή και κατά την είσοδο στην εικονική τάξη να επιλέγεται η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex meet.

Αν κάποιος κηδεμόνας μαθητή θέλει να επικαιροποιήσει το mail του ας συμπληρώσει τα στοιχεία του στην παρακάτω φόρμα. Χωρίς την ηλεκτρονική διεύθυνση είναι αδύνατη η συμμετοχή στη διαδικασία.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στις διευθύνσεις της ομάδας υποστήριξης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες στη σελίδα του ΕΠΑ.Λ. Μήλου στο facebook…