Κυκλαδίτικα

Ο Νέος ΧΥΤΑ Κέας οδεύει προς την ολοκλήρωση του.

kea-xyta

Στο Νέο ΧΥΤΑ, στον Άγιο Γεώργιο στον Βρόσκοπο, μεταφέρθηκε πριν λίγες ημέρες, με ιδιαίτερη δυσκολία και μεγάλη προσπάθεια, το μηχάνημα διαλογής και εναπόθεσης των στερεών αποβλήτων στον ειδικό χώρο επεξεργασίας αυτών. Ζυγίζει 25 τόνους, ήρθε κατευθείαν από τη Γερμανία με ειδική παραγγελία και αποτελεί το βασικό εξοπλισμό του ΧΥΤΑ.

Ο Νέος ΧΥΤΑ, μετά από πολύμηνη αναμονή και επίπονη προσπάθεια για τη διάθεση του τελευταίου μέρους πίστωσης από τη χρηματοδότηση, βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο εργασιών και οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Τα κτιριακά έργα έχουν ολοκληρωθεί, απομένουν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και αναμένουμε το Μάρτιο την παράδοση και την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου. Είναι ένα σημαντικό έργο που θα στοιχίσει συνολικά 5.486.000 € περίπου (με το μηχάνημα, κόστους 300.000 €), ποσό που καλύπτεται στο σύνολο του από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Δείτε εδώ το νέο μηχάνημα και το χώρο του ΧΥΤΑ:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.