Κιμωλιάτικα

Έλλειψη καθηγητή αγγλικών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κιμώλου.

kimolos-sxoleia

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Εκπαίδευση Νοτίου Αιγαίου, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και τους Βουλευτές Κυκλάδων απέστειλε ο Δήμος Κιμώλου ενημερώνοντας και εκφράζοντας ταυτόχρονα την έντονη διαμαρτυρία του για την έλλειψη καθηγητή αγγλικών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κιμώλου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία μας καθώς μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Διευθυντή του Γυμνασίου ΛΤ Κιμώλου πληροφορηθήκαμε ότι αν και έχουν περάσει δύο μήνες (τελειώνει και ο Οκτώβρης) από την έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο δεν υπάρχει εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ06 που να διδάσκει Αγγλικά, με αποτέλεσμα:

1.Οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Κιμώλου να μην διδάσκονται κοντά στους δύο μήνες το μάθημα των Αγγλικών που αποτελεί και τη βασική ξένη γλώσσα του αναλυτικού προγράμματος του σχολείου.

2.Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να μην υπολογίζουν σαν εξεταστέο ειδικό μάθημα τα Αγγλικά.

3.Τέλος οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν δύνανται να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας (ο εκπαιδευτικός ΠΕ06 του Γυμνασίου συμπληρώνει ωράριο στο Δημοτικό)

Επειδή στο νησί της Κιμώλου δεν υπάρχει φροντιστήριο ξένων γλωσσών, ούτε κάποια άλλη εναλλακτική λύση και οι όποιες γνώσεις των μαθητών οφείλονται στον καθηγητή του Γυμνασίου (που πάντα φιλότιμα προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο), παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να μη στερούνται οι μαθητές της Κιμώλου το μάθημα των Αγγλικών.»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.